Praktische informatie

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan een RealEve behandeling vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Dit formulier stuur ik je toe zodra we de afspraak hebben gemaakt, zodat ik goed voorbereid kan beginnen.

Tijdens de afspraak wordt het intake formulier besproken en waar nodig wordt er nog dieper op zaken ingegaan. Om een compleet beeld te krijgen en inzicht in de mogelijke oorzaak van het probleem komt vrijwel alles aan bod: ziektegeschiedenis, vaccinaties, ontworming, voeding, maar ook het gedrag, omgangsvormen en omgevingsfactoren zoals bijv. huisvesting en verzorging. Daarnaast zal ik het paard zelf bekijken, ook aan de hand in beweging, palperen en wat basis testjes doen (denk aan voeten optillen).

RealEve - praktische informatie

De behandeling zelf duurt ongeveer een uur, maar is ook afhankelijk van wat het paard aan kan. Na de behandeling bekijken we het lichaam en bespreken we wat er wel of niet veranderd is. Voor en na de behandeling wordt een foto gemaakt om vast te leggen hoe de houding van het paard was zodat je achteraf goed kunt zien wat er veranderd is aan het lichaam. De behandeling werkt nog een aantal dagen door en het paard zal opzoek gaan naar een nieuwe balans in z’n lichaam. Daarom heeft het paard tenminste 3 dagen rust nodig, het liefst op de wei of in de paddock, niet op stal.

Houdt er rekening mee dat ik gemiddeld anderhalf uur nodig heb voor het hele consult en gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Andere zaken om rekening mee te houden

  • Je paard mag niet bezweet of buiten adem zijn.
  • Rustige activiteit tot een uur voor de behandeling is toegestaan.
  • Een overdekte en rustige ruimte waar ik kan werken heeft de voorkeur. Als deze niet aanwezig is vraag ik je dit vooraf te laten weten. 
  • Je paard mag niet nat zijn door de regen, hierdoor kan ik mijn werk minder goed uitvoeren. Als je paard niet binnen kan drogen zorg dan voor een zweetdeken.
  • Begin 3 dagen na de behandeling rustig aan met opbouwen van het werk.  
  • Oefen zo min mogelijk druk uit op het bit en hoofd. Een rustige bosrit of wat oefeningen aan lange lijnen heeft de voorkeur. 
  • Bij acute problemen raad ik altijd aan om eerst een dierenarts te laten komen. Ik zal je paard bij acute problemen niet behandelen. 
  • Drachtige merries worden in de eerste drie maanden van de dracht niet behandeld. 
  • Wanneer je twijfelt of je paard behandeld mag worden dan kan je mij altijd bellen of mailen voor overleg.