Over RealEve

Eveline de Jongh

Mijn grootste drive is de kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan in te zetten en te delen, om de paarden en hun eigenaren te helpen. Daarnaast hoop ik door het delen van mijn kennis dat de paardeneigenaren de kleine veranderingen zelf tijdig kunnen signaleren. Dit allemaal om grote problemen (denk aan kreupelheid en ziekte) zo veel mogelijk te voorkomen.

RealEve - over Eveline de Jongh

Hoe het begon...

In 2009 kwam Lucky op mijn pad waarmee mijn grootste droom uit kwam: een eigen paard. Ik vond hiermee niet alleen een paard, maar ook mij soulmate. Na zeker 5 jaar onbezonnen genieten van en met haar (door het bos crossen, achter de koeien aan, wedstrijden en diverse leuke clinics), raakte ze geblesseerd. Na een korte zoektocht naar de oorzaak van haar kreupelheid was de conclusie: een scheurtje in de aanhechting van de pees op het hoefbeen. 


Ze had hier veel last van en een optie was om stamceltherapie te proberen met 60% genezing kans. Ik ben hier samen met haar voor gegaan. Nadat ze behandeld was met stamceltherapie is ze gaan revalideren in Lelystad bij Lelymare waar ook Shelbie (haar veulen) al een tijd stond. Daar heeft ze dagelijks op de Vitafloor® gestaan en het resultaat van de stamcelbehandeling en de Vitafloor® had een fantastisch resultaat, waar zelfs de dierenarts van onder de indruk was. Na haar herstel is ze samen met Shelbie naar huis gekomen. 

Hierna raakte Lucky helaas weer meerdere malen door diverse redenen kreupel en gedurende deze jaren kwam ik er achter dat ik zo veel nog niet weet, wat ik wel nodig heb om mijn paarden zo goed mogelijk te ondersteunen en ellende voor te zijn. Hiermee begon mijn zoektocht naar meer kennis en kunde om mijn paarden zo goed mogelijk te helpen. Mijn doel is dan ook om te voorkomen dat paarden kreupel of ziek worden.

Het vervolg

Zo ben ik diverse cursussen gaan volgen bij de Silverlinde zoals fytotherapie en celzouten , maar ook andere cursussen zoals hoefbekappen, anatomie van paarden, Masterson Method, Lecher antenne, Equine Touch etc. En sinds april 2020 ben ik gecertificeerd Cranio Sacraal Therapeut voor paarden. 

Gedurende deze cursussen en opleiding werd het voor mij steeds duidelijker dat dit is wat ik heel graag de rest van mijn leven wil doen: Paarden helpen terug in balans te komen in hun eigen lijf en zorgen dat ze in balans blijven.

In 2019 ben ik daarom gestart met mijn eigen bedrijf RealEve. De naam RealEve is een samenvoeging van de 'release' waar ik naar opzoek ga bij een paard en mijn naam. Deze samenstelling vormt vervolgens de bedrijfsnaam die wordt uitgesproken als 'relief' wat je als resultaat van de behandelingen ervaart bij de paarden. En dat is precies het gene waar ik zo enorm blij en gelukkig van wordt en hiermee heb ik dus ook mezelf gevonden: RealEve.

RealEve
RealEve - holistische kijk op het paard

Holistische kijk op het paard

De equine bodywork technieken die ik hiervoor gebruik zijn zacht en stimuleren het paardenlijf hun spanning los te laten. Hiermee spreek je ook het zelf genezend vermogen van het lijf aan. Het terug brengen naar balans kan niet alleen door het gebruik van equine bodywork, er zal naar het hele paard gekeken moeten worden (holistisch). Denk hierbij aan voeding, leefomstandigheden, training, etc. Indien er zich op dit gebied problemen voor doen, zal ik de eigenaar advies geven en deze eventueel door verwijzen naar een deskundige. Wat ik namelijk erg belangrijk vind is om niet alleen symptoombestrijding te doen, maar proberen te achterhalen waar de ‘oorsprong’ van het probleem zit, zodat het daar opgelost kan worden.