Medical taping

Medical Taping

Laat de behandeling langer doorwerken door gebruik te maken van Medical Taping. 

Medical taping kun je inzetten voor diverse doeleinden zoals fascia release, lymfe drainage, ontspanning, maar ook ondersteuning tijdens blessures. Ik gebruik de medical taping voornamelijk voor het ondersteunen van de behandeling.

Hoe werkt Medical Taping

Door de manier van tapen kun je op verschillende manieren het lijf ondersteunen. De mate van rek en het patroon hebben invloed op de werking. De elasticiteit van deze tape zorgt ervoor dat de huid (via de haren) iets wordt opgetild. Door het liftende effect van de tape worden fasciale structuren geprikkeld en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geprikkeld met als resultaat een sneller herstel van diverse klachten en blessures. Het liftende effect geeft onmiddellijk een drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfe afvoer weer ruimte krijgt. De druk op de pijnreceptoren neemt af waardoor de ervaren pijn vermindert. Deze pijnvermindering maakt dat het normale bewegingspatroon weer beter mogelijk en dit bevorderend het weefselherstel.


Disclaimer:

RealEve is niet opgeleid om diagnoses te mogen stellen. Een equine bodywork consult is een aanvulling op de totale verzorging van het paard en is nooit ter vervanging van reguliere veterinaire zorg. Raadpleeg daarom altijd eerst een vertrouwde veearts.

Tape bij paarden

Meer weten?

Heeft jouw paard klachten en wil je meer informatie
of een afspraak plannen.