Equine Touch

Equine touch

Equine Touch  is een zachte holistische behandeling van  de zachte delen van het paard.


Een Equine touch behandeling voer ik altijd uit over het gehele paard, dus niet op een specifiek gedeelte. De behandeling is zonder oordeel, dat wil zeggen dat er geen diagnose gesteld wordt en ik enkel bepaalde probleemgebieden aanwijs. Vervolgens wordt het zelfhelend vermogen van het paardenlichaam aangesproken om deze  belemmeringen op te lossen.

Activeren van het zelfhelend vermogen

Bij Equine Touch wordt uitgegaan van de kracht van de aanraking. Door middel van specifieke, vibrerende bewegingen over zachte weefsels zoals bindweefsel, spieren en pezen, en gewrichtskapsels. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meridianen en acupunctuurpunten. Het zijn juist de handbewegingen die Equine Touch zo uniek maken. Deze worden uitgevoerd door vingers en duimen en zijn volledig in harmonie met mijn eigen ademhaling en die van het paard.


Disclaimer:

RealEve is niet opgeleid om diagnoses te mogen stellen. Een equine bodywork consult is een aanvulling op de totale verzorging van het paard en is nooit ter vervanging van reguliere veterinaire zorg. Raadpleeg daarom altijd eerst een vertrouwde veearts.

Meer weten?

Heeft jouw paard klachten en wil je meer informatie
of een afspraak plannen?