Behandelingen

In mijn behandelingen werk ik SAMEN met het paard en niet aan het paard. Hierdoor kan het paard de mentale en fysieke spanning die het vasthoudt in het lichaam loslaten. Doordat het lichaam deze release geeft, wordt het zelfherstellend vermogen van het paard aangesproken. Ik geef deze behandelingen in alle rust, waardoor het paard kan ontspannen, blokkades worden opgeheven, doorstroming geactiveerd wordt en daarmee het lichaam weer terug kan naar zijn eigen balans. Tijdens een behandeling maak ik onder andere gebruik van MyoFasciale Release Therapie en Cranio Sacraal Therapie. Verder maak ik gebruik van iriscopie, thermografie en medical taping.

MyoFascia Fasciarelease release

MyoFascial Release Therapie

Zachte manuele technieken die spanning in spieren en bindweefsel verminderd waardoor er meer bewegingsvrijheid bij het paard ontstaat.

Cranio Sacraal Therapie paard

Cranio Sacraal Therapie

Door middel van zachte manuele handelingen wordt de doorstroming van hersenvocht gestimuleerd waardoor het paard weer in balans kan komen. 

Iriscopie paard iridology

Iriscopie

De ogen zijn verbonden met het zenuwstelsel en daarmee registreert weefsel in de iris de veranderingen welke zich in het lichaam afspelen. 

Equine Touch

Equine Touch

Zachte en vibrerende aanrakingen op specifieke meridianen en touch points om zo het zelfherstellend vermogen van het paardenlichaam te activeren.